sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Mammalandian blogiyhteistyö: Sopiva lapsiluku

Piti oikeasti kirjoittaa tästä aiheesta jo eilen, mutta Ela Show vei huomioni telkkarista katsottuna ja se loppui sen verran myöhään, etten jaksanut enää ajatella sen jälkeen muuta kuin pään tyynyyn laittamista. Tässä siis toinen Mammalandian blogiyhteistyö, jossa on tarkoituksena kirjoittaa mahdollisimman monen Mammalandian bloggaajan kanssa samasta aiheesta.

Sopiva lapsiluku on asia josta jokaisella on omat mielipiteensä ja johon liittyvät mielipiteet saattavat jopa muuttua elämän viedessä eteenpäin ja kun ikää tulee enemmän. Itselläni on ollut tässä ajan kuluessa monta eri mielipidettä sopivasta lapsiluvusta ja mielipide on muuttunut yleensä siinä vaiheessa kun olen alkanut odottamaan seuraavaa lasta, mutta nyt on sellainen olo että neljä on oikeasti meille sopiva lapsiluku.

Nyt nimittäin lapset ovat sopivilla ikäeroilla ja lapset voivat leikkiä kahdestaan, mutta jos yksi haluaa leikkiä yksinään niin muille löytyy siitä huolimatta seuraa. Lapset jakavat kaksi huonetta, eikä yhdellekään pääse siis tulemaan kateellisuuden tunnetta siitä, miksi yhdellä olisi oma huone ja joillain toisilla ei. Lisäksi kaikkien lasten ollessa poikia, lelut, sekä vaatteet kiertävät kätevästi lapselta toiselle ja näin ollen ei ole niin kovin usein tarvetta ostaa uutta.

Olen kyllä kuullut kyselyitä, että mitä jos joskus hankitaan auto, eihän koko perhe mahdu silloin kyytiin? No, meillä ei ole tarvetta hankkia autoa sillä julkisetkin kulkevat ihan kätevästi. Jos meillä olisi auto tai olisi joskus ollut niin silloin lapsia olisi niin sanotusti liikaa, eihän tämä porukka nimittäin mahtuisi normaalin henkilöauton kyytiin vaan kyseessä pitäisi olla isompi auto...

Jonkun muun mielestä yksi lapsi voi olla juuri sopiva määrä ja jollekin yksikin lapsi voi olla liikaa. Jokaiselle suotakoon mielipiteensä, mutta omasta mielestäni tämä kokoonpano on juuri meille sopiva. Olen jopa jo miettinyt piuhojen katkaisua, jottei pääsisi vahinkoja tapahtumaan mutta ainakaan neuvolassa minulle ei vielä laitettu lähetettä sinne koska "olen niin nuori ja mieli voi muuttua...".
Ehkä siis odotan kiltisti siihen 30-vuoden ikään ja pyydän sitten lähetettä uudelleen. Lapsia en kumminkaan enempää halua sillä näissä neljässäkin on töitä jo tarpeeksi ja lisäksi haluaisin jo nyt palata työelämään takaisin vähitellen...

Nyt kumminkin meinaa juttu jo hieman mennä sivuraiteille.. Millainen on teille lukijoille sopiva lapsiluku? Tai oletteko edes miettineet asiaa etukäteen vai annatteko elämän päättää mitä tuo tullessaan?

Yhteistyöpostaus muiden Mammalandian bloggaajien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)