keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Kesäsuunnitelmia


Kesä on jo hyvässä vauhdissa ja vaikkei vielä ihan niitä kuumimpia kesäpäiviä olekaan (onneksi..) niin nyt jo alkukesästä on hyvä tehdä hieman suunnitelmia kesän varalle. Itselläni ei ole tänä vuonna missään vaiheessa varsinaista kesälomaa ja J:kin pitää kesälomansa kahdessa osassa kahden viikon pätkissä, joten se hieman hankaloittaa kesälomasuunnitelmien tekemistä. Onneksi kumminkin on viikonloput ja muut satunnaiset vapaapäivät joina on aikaa tehdä kaikenlaista kivaa. Haluaisin tänä vuonna myös saada kesään mahdollisimman paljon kaikkea tekemistä sillä on hieman nihkeää viettää vapaapäivät vain kotiympäristössä. Lisäksi pojatkin varmasti nauttivat jos saavat viikonloppuisin tehdä jotain hieman erilaista kun heillä on vapaata päiväkodista.

Vapaaehtoiset tutut ja sukulaiset saavat toki ilmoittautua mukaan kesäaktiviteetteihin sillä varsinkin jos J on viikonloppuisin töissä, niin ylimääräiset silmäparit ovat tarpeen poikien paimentamisessa...


Tähän keräänkin hieman listaa siitä, mitä olisi toiveissa keretä tekemään tämän kesän aikana. (En hyödy linkeistä yhtikäs mitään, ne ovat vain siltä varalta jos joku haluaa lisäinfoa meidän suunnitelmien aktiviteeteistä)

Fallkullan kotieläintila - On ihan mahtava paikka lasten kanssa, vaikkakin julkisilla liikkuessa sinne onkin harmittavan paljon matkaa meiltä. Viimeksi taisimme olla Fallkullassa käymässä parisen vuotta sitten ja tällöin mukana oli isosiskoni. Pojista Eemil oli ainoa tällöin joka osasi arvostaa eläinten katselua, mutta josko jo tänä vuonna kolme isointa poikaa osaisi nauttia eläimistä ja niiden menon seuraamisesta. Fallkullasta löytyy myös leikkipaikka lapsille ja pöytiä eväiden syömiseen, eli paikka on loistava retkikohde ja vieläpä ilmainen sellainen.

Suomenlinna - Täällä en ole käynyt varmaan peruskoulun jälkeen kertaakaan ja yhtään en siis tiedä, että onko paikka oikeasti niin hohdokas kuin mitä mielessäni muistelen. Uskoisin kumminkin lasten viihtyvän Suomenlinnassa ja onhan se historiallisestikin tärkeä paikka, joten haluaisin ehdottomasti tehdä sinne reissun lasten kanssa. Hieman vain mietityttää, että miten siellä pärjää vaunujen kanssa.. Onko jollain kokemusta?

Seurasaari - Täälläkään en ole käynyt ikuisuuteen, mutta muistan omasta lapsuudestani reissut Seurasaareen kun ruokimme oravia ja nautimme kauniista kesäpäivistä. Tännekin olisi siis hyvin mielenkiintoista suunnata omien poikieni kanssa ja ottaa eväät mukaan koko päivän reissulle.

Linnanmäki - Kallista, hyvin kallista huvia. Tai ainakin meidän kokoiselle perheelle Linnanmäki on todella kallis huvitus, mutta onhan siellä käytävä lasten kanssa ainakin kerran vuoteen. Eemilillä oli jo viime reissulla (kaksi vuotta sitten) ranneke ja uskoisin, että tänäkin vuonna ainakin Eemil ja Veeti tahtovat rannekkeet. Vaikka Linnanmäellä onkin ilmaislaitteitakin hyvä määrä, niin ainakaan isommille lapsille ne eivät välttämättä riitä. Itse taasen en pahemmin laitteisiin tahdo mennä sillä minulle tulee joka ikisessä laitteessa huono olo... Eväät ovat ainakin ihan ehdottomat Linnanmäki reissulla sillä niiden avulla saa säästettyä edes muutaman euron muutenkin kalliista reissusta.

Korkeasaari - Pojat ovat kyllä käyneet Korkeasaaressa, mutta minä en. Lähes joka kesä joku on nimittäin kutsunut ainakin yhden pojan mukaansa Korkeasaareen ja näin ollen itse en ole mennyt sinne. Josko tänä vuonna lähtisin kumminkin itsekin mukaan ja pääsisin pitkästä aikaa katsomaan, että mitä eläimiä siellä Korkeasaaressa nykyisin onkaan...

Uimaranta - Uimaranta on ehdoton kesäaktiviteetti ja saammekin olla onnekkaita kun vieressämme on uimakelpoinen lampi. Jos tänä kesänä tulee todella kovat helteet niin melko varmasti vietetään taas uimarannalla hyvinkin paljon aikaa. Hietsun uimarannallakin on tullut käytyä joka kesä, joten eiköhän sinne tule tänäkin kesänä mentyä jossakin vaiheessa.


Unohdin melko varmasti tästä listauksesta noin miljoona paikkaa joihin haluan kesällä, mutta tässä muutamia meidän kesäsuunnitelmista. Saa nähdä myöhemmin, että kuinka moni suunnitelma todellisuudessa toteutuu sillä minulla ja J:llä ei kovinkaan montaa yhteistä vapaata ole loppujen lopuksi ja hieman pitää katsoa säätäkin, että milloin on hyvä sää liikkua.

Vinkatkaa hyviä kesäaktiviteettejä pk-seudulla, mitä te meinaatte tehdä kesällä?

1 kommentti:

  1. Suomenlinna ei ole mielestäni mikään huippukohde lasten kanssa. Ihan kiva syödä eväitä, mutta kyllä niitä eväitä voi syödä halvemmallakin (ilman kallista venematkaa). Meillä ei lapsia kiinnostaneet luolat, eikä sen puoleen mitkään sukellusveneet, tykit tms myöskään. Ehkä jos lapsilla olisi leikkiseuraa mukana niin helpottaisi asiaa. Ja venematka oli kyllä lapsista kiva.

    Seurasaari on huippu mesta. Ainakin mulle :D, joka tykkään kaikista vanhanaikaisesta. Kyllä sinnekin ne taloihin sisäänpääsy maksaa, mutta siellä on tekemistä myös lapsille.

    Suosittelen käymään missä tahansa muussa eläintarhassa kuin korkeasaaressa. Siellä on eläimet pienissä, ankeissa häkeissä joidenlaisissa muissa eläintarhoissa ei ole ollut (käyty mm. Ranuan eläinpuisto, Mesikämmen ja Ruotsin puolella huippumesta Skansen)

    VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)