lauantai 7. toukokuuta 2016

Kesä!


Kesä on vihdoin täällä ja nyt onkin saanut ulkona nauttia hyvistä säistä. Lisäksi poikien viikko sitten alkanutta päiväkotitaivalta on helpottanut suunnattomasti se, ettei poikia tarvitse aamuisin topata ihan niin paljon päiväkotimatkalle. Hieman meinaa vaan töissä tuntua tuo lämpö jo liialliselta, mutta eiköhän siihenkin totu vähitellen. Nyt vain helle tuli niin yllättäen, etten ainakaan itse kerennyt ollenkaan totutella lämpöisämpään säähän...

Ulkona ollaan viihdytty todella paljon ja varsinkin nyt kun meillä oli keskiviikosta perjantaihin koira hoidossa niin tuli lenkkeiltyä ennen, sekä jälkeen töiden todella paljon. Niilo jopa päätti käydä kokeilemassa lammen lämpötilaa kahlaamalla samalla kun käytiin uittamassa koiraa. Ilmeisesti vesi ei edes ollut kovinkaan viileää enää sillä Niilo ainakin viihtyi kahlaamassa ja seuraavana päivänä nähtiin lapsia jo ihan uimassakin. Saapa vain nähdä milloin uskaltaudun itse uimaan, saatika päästämään lapsia uimaan... Ei nimittäin nyt kaivattaisi ainakaan sairastumisia juuri päivähoidon aloituksen jälkeen.


Niin ja miten onkaan poikien päivähoidon aloitus sujunut? Todella hyvin. Varsinkin Eemil viihtyy päiväkodissa äärimmäisen hyvin ja poika odottaakin päiväkotiin pääsyä aina aamuisin. On myös hauska, että Eemil lähes tulkoon juoksee omalle päiväkodilleen sen jälkeen kun ollaan ensin viety Niilo ja Veeti heidän päiväkotiinsa. Isoimmat pojat ovat jo saaneet kavereitakin päiväkodeistaan ja tässä ihan meidän vieressä asuu ilmeisesti muutamakin poikien päiväkotikaveri, joten eiköhän noita kavereita tulla näkemään vapaa-ajallakin kunhan pojat ensin tutustuvat kavereihinsa.

Niilokin on muuten jo sanonut muutamat sanat päiväkodin aloituksen jälkeen. Mitään kovinkaan hienoa ei Niilo vielä sano ja tähän mennessä sanojan ovat olleet "joo", "ei", "en" ja "koira". Tästä se puhuminen kumminkin hyvin todennäköisesti lähtee vain edistymään ja pian todennäköisesti jo toivon, että Niilo olisi joskus hiljaakin...


Ainiin ja päiväkotikuviotkin muuttuivat vielä syksyn osalta. Tiesimme nimittäin, että Eemilin esikoulu olisi tullut olemaan tuossa ihan lähellämme ja kolmea muuta yritettiin saada sinne, mutta tämä ei kumminkaan paikkojen vähyydestä johtuen ollut mahdollista. Meille tarjottiinkin kahta ei vaihtoehtoa syksyn päivähoitokuvioihin ja toinen näistä olisi ollut, että kaikki neljä olisivat päässeet tähän lähellemme päiväkotiin, mutta kahteen eri päiväkotiin. Eihän tässä muuten olisi ollut mitään ongelmaa, mutta asuntomme olisi ollut suunnilleen keskellä näitä kahta päiväkotia, välimatkaa noin 2-3 kilometriä päiväkodeilla ja molemat aivan eri suunnissa. Näin ollen aamun aikatauluttaminen olisi mennyt ihan mielettömän hankalaksi kun töihinkin pitäisi vielä keretä lasten päivähoitoon viemisen jälkeen...

Tartuimmekin siis toiseen vaihtoehtoon päivähoidon suhteen. Tämä vaihtoehto oli se, että kaikki neljä poikaa siirtyvät elokuun ensimäisenä päivänä samaan päiväkotiin kuin missä Eemil ja Leevi ovat nyt. Eemil ja Leevi saavat näin pitää tutun päiväkodin, sekä kaverit ja Niilo, sekä Veeti siirtyvät samaan päiväkotiin. Vaikka tähän päiväkotiin onkin hieman pidempi matka, niin matka on jokatapauksessa lyhyempi kuin mitä matkaa tulisi kahteen eri lähipäiväkotiimme kirmatessa. Lisäksi edes kaksi lapsista saa pitää saman päiväkodin, eikä elokuusta lähtien tarvitse enää juoksennella kahden eri päiväkodin lähellä. Päätöksen tekoa helpotti suunnattomasti myös se, että Eemilin ja Leevin päiväkodin henkilökunta vaikuttaa todella mukavalta ja sinne vie mielellään lapset aamuisin. Ei siis Veetin ja Niilonkaan päiväkodin henkilökunnassa mitään vikaa ole, mutta jotenkin tämä toinen päiväkoti on paljon lämminhenkisempi.

Nyt siis vain toivotaan, että hyvät säät jatkuvat ja pojat viihtyvät jatkossakin päiväkodissa niin itse voin hyvillä mielin tehdä töitä.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva, että pojat viihtyvät! Se on iso asia. Saako kysyä, mitä 4 lapsen kokoaikainen hoito maksaa kuukaudessa? Tuntuu, että paljon saa hankkia, että jotain jää palkasta käteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa tottakai kysyä :) Meidän tuloissa päivähoitomaksujen pitäisi olla maksimissaan noin 200 euroa kuukaudessa sillä tulot eivät ole kovinkaan suuret. Tarkkaa summaa emme kumminkaan tiedä sillä päivähoito alkoi vasta ja näin ollen odottelemme vielä ensimäistä laskua. Tarkoitus olisi myöhemmin tehdä oma postaus töihin paluun kannattavuudesta :)

      Poista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)