tiistai 10. toukokuuta 2016

Hellettä ja tarhapöpöaalto numero 1


Helle senkun jatkuu ja onneksi pian pitäisi viilentyä edes hieman sillä alkaa olla vähitellen jo hyvin tuskaista tämä lämpö... Varsinkin kun oma aurinkoihottumani otti ja paheni tänä kesänä. Olen siis joka ikinen vuosi elämäni aikana kärsinyt aurinkoihottumasta, mutta nyt tuo ihottuma päätti vallan villiintyä. Minulle riittääkin kolme minuuttia auringossa ja kaikki kohdat paljaasta ihosta, joihin pääsee aurinko paistamaan on täynnä todella pahasti kutisevaa nokkosrokkoa. Yön aikana tuo onneksi katoaa kun käy ennen nukkumaanmenoa kylmässä suihkussa, mutta voin sanoa ettei tämä mitenkään mukava tunne ole kun tekisi mieli raapia itsensä verille... No onneksi Suomen kesä on lyhyt ja jos tämä ei ala vähitellen paranemaan niin pakko hakea kunnon allergialääkkeet tai vastaavat jotta kutina saataisiin aisoihin.


Niin ja tarhastakin pojat ovat jo ensimäistä kertaa poissa. Veeti alkoi oireilla jo eilen päiväkodissa, mutta luultiin hoitajien kanssa, että kyseessä olisi auringonpistos kun poika vain nukkui ja valitteli huonoa oloaan. Eemil sitten alkoi viime yönä oksentaa ja aamuun mennessä oli jo Niilokin vatsataudissa. Puoleen päivään saakka oli vain kaksi lasta vatsataudissa, mutta sekin "ilo" loppui lyhyeen kun Leevi ja Veetikin sai kunnon vatsataudin päivän aikana. Veeti, sekä Eemil ovat vain nukkuneet koko päivän heräten vain välillä juomaan ja vessaan, mutta Niilolla sen sijaan riittää energiaa vaikka muille jakaa.
Hieman huolettaakin tuo vatsatauti näillä helteillä kun pojat eivät ole mitenkään kovin innokkaita juomaankaan, joten pojat pitää laittaa juomaan lähes väkisin. Toivotaankin hartaasti että tämä tarhapöpöaalto numero yksi kestäisi mahdollisimman vähän aikaa. Ja ei, en tietenkään voi olla täysin varma että pöpö olisi tullut päiväkodista mutta niinhän siinä tuppaa käymään että päiväkodin aloituksen jälkeen lapset sairastavat.


Onneksi J on huomenna vapaalla niin pääsen itse huomenna töihin ja sitten pitääkin miettiä loppuviikon sumplimista jos ei lapset tunnu paranevan. Kunhan pöpö nyt ei iskisi minuun tai J:hin sillä kipeänä kipeiden lasten hoitaminen ei tosiaankaan ole mitään kivaa hommaa...

Onko lukijoilla hyviä vinkkejä aurinkoihottuma kutinan hillitsemiseen? Tai onko lukijoilla ilmennyt tavallista pahempaa aurinkoihottumaa tänä vuonna? Se nimittäin tuntuu olevan kummallisen yleistä nyt, ainakin mitä olen Facebookin mammaryhmiä selaillut ja huomannut kyselyitä aurinkoihottuman pahenemisesta / sen ensimäistä kertaa ilmestymisestä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)