lauantai 19. syyskuuta 2015

Paluu työelämään?

Jotkut saattavat pitää minua täysin sekopäänä kun edes harkitsen töihin paluuta kun lapset, varsinkin Leevi ovat niin pieniä vielä ja Leevi on vielä rintaruokinnallakin.

Niin on nyt kumminkin tapahtunut, että olen alkanut etsimään töitä ja vaikka en olekaan laittanut kovinkaan moneen paikkaan hakemusta niin silti toivon, että joku paikoista tärppäisi ja pääsisin palaamaan töihin pikkuhiljaa. Mikään kiirehän minulla ei todellakaan ole töihin päästä ja siksi olenkin tällä hetkellä kohtuullisen nirso niiden paikkojen suhteen joihin laitan hakemusta, mutta onhan minulla vielä varaa nirsoillakin töiden suhteen. En meinaa nimittäin keskeyttää vanhempainvapaatani sellaisen työpaikan vuoksi jossa en uskoisi viihtyväni.

Olen myös miettinyt oppisopimusta. Mitään ammattiahan minulla ei ole opiskeltuna ja vaikka töiden saanti olikin joskus aikoinaan helppoa, ei se sitä vaikuta enää olevan kun työttömiä on niin älyttömästi ja firmoilla on varaa laittaa isotkin vaatimukset työntekijöilleen. Oppisopimuksella saisin sekä ammatin, että töitä ilman että tulot tippuisivat radikaalisti. Oppisopimuksella kun saisi palkkaakin tehdyistä tunneista.. Ainoa mutta tässä asiassa on kumminkin se, etten oikein tiedä mikä ala kiinnostaisi niin paljon että jaksaisin opiskella edes niitä vähiä teoriatunteja. Erääseen firmaan kyllä laitoin jo hakemukset oppisopimukseen kun he sellaista hakevat, katsotaan nyt tärppääkö vaiko ei.


Mitenkäs sitten lasten hoito jos löydän töitä? J jää lasten kanssa kotiin siinä tapauksessa jos löydän työpaikan, jossa olisi tarpeeksi tunteja jotta minun kannattaisi mennä töihin. Minun pitää nimittäin siinä tapauksessa ansaita tarpeeksi, että töihin meno kannattaa sillä vaikka J saisi paremmat vanhempainpäivärahat niin ei pelkillä tuilla eletä (okei, eletäänpäs ja hyvinkin vielä..). Kunnalliseen hoitoon ei ole mikään kiire lapsia laittaa ja Leeviä en ainakaan laita hoitoon ennen kuin poika kasvaa vielä paljon ja mielellään oppii ainakin puhumaan ennen hoitoon menoa.
Eemilhän aloittaa ensi vuonna esikoulun, eli Eemilin hoito järjestyy ainakin osaksi päivää sillä ja näin ollen ensi syksyn jälkeen J saisi olla kolmen lapsen kanssa kotona kun itse tekisin töitä. Tämä tietenkin siinä tapauksessa, että ylipäänsä saan töitä.

On kumminkin muutamia asioita joita pohdin mahdollisessa töihin paluussani niinkuin esimerkiksi kuinka imetyksen jatkaminen onnistuu jos käyn töissä? Ja kuinka työelämään palaaminen luontuu useamman kotivuoden jälkeen? Vaikka olen tehnyt satunnaisia keikkatöitä kotiäitiyden ohella, niin ei se kumminkaan ole sama asia kuin täysipäiväinen töiden tekeminen..
Uskon kumminkin että töihin paluu tekisi itselleni ihan hyvää sillä kun olen tosiaan ollut jo useamman vuoden vanhempainvapaalla niin ei tuollainen aukko työhistoriassa ainakaan hyvää tee. Lisäksi kotiäitys alkaa suoraan sanottuna kyllästyttämään ja ainakin tähän saakka keikkatyötkin ovat tuntuneet suoranaiselta lomalta kun on ollut muutakin tekemistä kuin samat asiat joka päivä.

Pidetään siis peukkuja, että joku työpaikoista tärppäisi ja jos ei nyt niin ainakin jonkun ajan päästä.

Miten kauan te olette olleet vanhempainvapaalla ja miten töihin paluu sujui?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)