maanantai 29. syyskuuta 2014

Lasten kanssa Ruotsiin?

Ei, ei tosiaankaan olla suunniteltu matkaa Ruotsiin pitkään, vaan voisikin sanoa että matka on suoraan sanottuna hetken mielijohde. Käytiin siis lauantaina katsomassa Robinia Kauppakeskus Kaaressa ja sielä jaettiin alennuskuponkeja Ruotsin risteilylle, joilla matka tulee äärimmäisen halvaksi. Saatiin ensin yksi kuponki, mutta sitten J kysyi vitsillä jakajilta, josko saataisiin muutama kuponki lisää ja niinhän me saatiinkin, se ei vain ollut ihan muutama vaan oikeasti iso nippu niitä kuponkeja...
Hetken aikaa mietittyämme, päätimme että miksikäs ei, miksi emme lähtisi lasten kanssa laivalle kun kerran niin sanotusti halvalla päästäisiin. J soittikin ensin isälleen, josko hän lähtisi mukaamme kun J:n isän veli asuu Ruotsissa, mutta valitettavasti hän ei pääse mukaamme töiden vuoksi ja siksi mietimme, josko saisimme jonkun muun mukaamme. Ainoa vain, että nuo alennuskupongit käyvät vain lauantai - torstai lähdöille, eli suurimmalle osalle tulee ongelmaksi työt... No, soitinkin sitten omalle äidilleni ja hän lähtee näillä näkymin miehensä kanssa mukaamme ja lisäksi enoni naisystävä lupasi harkita josko lähtisi isompien lasten kanssa myös mukaamme, jos lapset saavat siis koulusta vapaata. Näin meillä olisi seuraa laivalla ja lahjakortteja ei jäisi ihan niin kamalan montaa käyttämättä...

Matkan ajankohta olisi näillä näkymin marraskuun alku - marraskuun keskiväli sillä ensi kuun vapaapäivät J on jo kerennyt anomaan ja ne eivät oikein osu yksiin niiden päivien kanssa, jotka muuten kävisivät. Lisäksi halutaan että meillä on hieman aikaa suunnitella reissua, sillä itse olen ollut Ruotsissa viimeksi joskus ihan mini-ihmisenä, samoin kuin tuo miehekekin ja niinpä pitää hieman tutkailla että mitä tehdään siellä ja mitä kannattaa ottaa mukaan ym.

Kieltämättä hieman jännittää tuo reissu jo valmiiksi, sillä en tiedä kuinka lapset nukkuvat laivassa, varsinkaan kun hyteissä on vain neljä sänkyä ja Niilo on jo liian iso laivoilta lainaan saatavaan vauvasänkyynkin. Lisäksi en tiedä miten lapset reagoivat meteliin, jota laivalla hyvin todennäköisesti on. Enkä myöskään osaa yhtään miettiä, mitä meidän kannattaa ottaa mukaamme... Ainakin vaunut, vaippoja ja Niilolle maitoa, sillä Niilo juo kumminkin maitoa kohtuullisen suuret määrät ja menee muunmuassa nukkumaan maidon kanssa ja uskoisin, että tuollaisten maitomäärien ostaminen laivalta tulisi vähän turhan kalliiksi, varsinkin kun ne on mahdollista ottaa mukaan jo Suomen päästä.

Laivana toimisi siis Viking Line ja uskoisin, että siellä on onneksi varmaan lapsille ainakin jonkinnäköistä tekemistä, tai uskoisin että kaikilla laivoilla on huomioitu myös lapset jotenkin. Sen sijaan minulla ei ole mitään tietoa, mitä tekemistä keksitään Ruotsin päässä, varsinkin kun ollaan siellä vain yksi päivä. Jotain aktiviteettejä kerkesinkin jo Googlettelemaan, mutta pitää katsella tarkemmin kun en tiedä yhtään minkänlainen sää marraskuussa on, tai kuinka kylmä silloin on.

Koska reissu on suhteellisen lähellä joulua, suunniteltiin J:n kanssa, että osa lasten joululahjoista korvaantuu tällä reissulla ja näin ollen pojat eivät tule tänä vuonna hukkumaan lahjoihin niinkuin viime jouluna. Toisaalta, eihän nuo pojat vielä niinkään ymmärrä joulun ideaa ja siksi laivareissu voikin olla ihan kivaa vaihtelua normaalitoimintaan, nyt kun voidaan vielä korvata osa materiasta jollain muulla kivalla.

Tulipa sekava postaus... No, mutta otan mielellään vastaan vinkkejä mitä ilman ei selviä laivalla lasten kanssa ja mitä tehdä Ruotsissa lasten kanssa? Kertokaa kaikki mahtavat vinkkinne, niin ehkä selviän ilman kamalaa paniikkia...

2 kommenttia:

 1. Suosittelen junibackenia (kirjoitetaanko noin?) ja skanssenia. Siinä samalla saarella on myös jotain muita lapsille sopivia nähtävyyksiä. Laivalle mukaan uikkarit ja vaipallisille uimavaippa. Pe-la ei kannata lasten kanssa mennä, siellä on känniääliöitä liikaa ja enemmän meteliäkin. Vaunut ei saa laivassa olla mallia panssarivaunut, vaan mahdollisimman sirot... paras valinta on kantoreppu/liina. Laivassa ei mahdu kunnolla kullemaan vaunujen kanssa - maissa taas ovat hyödylliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Junibackenia itseasiassa mietitäänkin kun äitini ehdotti sitä, pitääpä vielä ottaa tuosta Skanssenista selvää :)
   Lähtö on lauantailähtö, eli toivotaan ettei kovin moneen känniörmyyn törmätä laivalla, mutta toisaalta onneksi paluu on maanantaina, joten ehkä toivoa on...
   Tuota kantoliinaa en muuten edes tajunnut, eli taidetaan ottaa se siis varuilta mukaan vaikka nuo vaunummekin ovat kohtuu pienet :)

   Poista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)