lauantai 10. elokuuta 2013

Ristiäispaniikki.

Huomenna ne on, ristiäiset nimittäin ja itse panikoin aina juhlia järjestäessäni koska epäilen aina ruuan riittävyyttä ja vieraiden viihtyvyyttä. En siis todellakaan ole juhlajärjestäjien aatelia ja eilenkin kaupassa käydessä liioittelin ruuan kanssa ja tajusin sen vasta kassalla kun kassatäti veti ostoksia hihnan läpi. No ei ainakaan ruuan pitäisi loppua kesken...

Tosiaan, suurin osa vieraista pääsee paikalle joten vieraita odotetaan paikalle 25 - 26 ja panikoin jo nyt mihin kaikki mahtuvat istumaan. Toisaalta, meillä on nyt kaksi sohvaa kun J:n isä toi meille vuodesohvan vauvan huoneeseen vierassängyksi, mutta olkoot nyt ristiäisten ajan vieraiden istumapaikkana, siihen mahtuu noin kolme henkeä istumaan ja olohuoneeseen kuuluvalle sohvalle mahtuu 3-4 ihmistä istumaan. Sitten meillä on 4kpl keittiöntuoleja, 4kpl lasten pikkujakkaroita (joissa lapsivieraat saavat istua), 3kpl kokoontaitettavia tuoleja jotka kaverini toi lainaan ja 4kpl jakkaroita, joten istumapaikkoja on ainakin 21 - 22 hengelle, joten kaikille pitäisi riittää kaikille ottaen huomioon että neljä henkeä ovat kummeja jotka seisovat joka tapauksessa tilaisuuden ajan. Tai no, pappi toivoi että sylikummille annettaisiin tuoli jotta jaksaisi kannatella isohkoa poikaa koko tilaisuuden ajan.

Virsiksi valitsimme jumalan kämmenellä, sekä ystävä sä lapsien, eli varmaan kaikkein yleisimmät virret ristiäisissä laulettaviksi ja nyt pitäisi vielä etsiä jostain päin nettiä taustamusiikki virsiin. Ja tänään pitäisi vielä siivota ja käydä vielä kaupassa kun muistin vasta äsken ettei meillä ole edelleenkään salaattiottimia, koska niille ei pahemmin ole ollut käyttöä.

Huomenna kaverini tulee aamusta auttamaan, onneksi sillä en mitenkään kerkeäisi tekemään kaikkea kun vauva vaatii oman huomionsa ja J:n täytyy laittaa olohuone uuteen järjestykseen jotta kaikki mahtuvat sinne. Ja tehdä viimeinen siivous kun pojat kumminkin kerkeävät sotkea tänään siivoamisen jälkeen. Onneksi kakut tulee kaverilta jottei tarvitse niitäkän stressata.

Nyt jännittää vain mitä mieltä ihmiset ovat valitsemastamme nimestä, kys. nimet löytyvät nimittäin väliviivan kanssa ainakin yhdeltä tytöltä (väestörekisterin mukaan alle 5 sen nimistä tyttöä on kastettu 00-09 välisenä aikana väliviivan kanssa) ja pojalle tulee siis kaksi nimeä, vaikka alunperin olikin tarkoitus laittaa kolme nimeä. Itse kyllä pidän nimestä todella paljon, etunimi on J:n valitsema ja toinen nimi minun valitsemani.

Nyt kumminkin menen siivoamaan ja purkamaan stressiäni siihen. Jatketaan taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)