keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Tuntemattomien ihmisten arvostelu.

Mikä ihme teitä ihmisiä oikeen vaivaa kun täytyy anonyyminä tulla huutelemaan aivan järjettömyyksiä ja arvostelemaan minua ja tupakan polttoani, vaikka kukaan ei minua eikä tilannettani tunne? Arvostaisin suunnattomasti enemmän teidän kommenttejanne, vaikka sitten negatiivisiakin jos ne uskallettaisiin kirjoittaa omalla nimellä ja jos niissä osattaisiin käyttää asiallista kieltä. Nyt noiden anonyymien kommenttejen kanssa joita olen saanut, en vain suostu uskomaan että aikuinen ihminen kirjoittaisi niin epäkypsästi.

Edelleen painotan sitä, että en ole millään tavalla ylpeä tupakan poltosta raskaana ollessani, enkä sitä myöskään millään tavalla puolustele, mutta toisaalta taas en osaa hävetä asiaa enkä sitä halua myöskään kieltää. Kieltämällä tai häpeilemällä (ja sitä kautta asian salaamisen) ei ole mitään apua tupakkaan, eikä se myöskään asiaa miksikään muuta. Minulle myös tosiaan on molemmissa neuvoilla, joissa olen käynyt, sanottu että se stressi mikä ainakin minulle tulisi tupakan lopetuksesta on sikiölle huomattavasti pahempi kuin muutama tupakka silloin tällöin. (Samaa on myös sanoneet perhetyöntekijä, sekä sosiaalityöntekijä jotka ovat meillä käyneet Eemilin uniongelmien vuoksi. Ja nyt on ihan turha vetää mitään johtopäätöksiä, että olisimme huonot vanhemmat, sekä perhetyö, että sosiaalityö ovat käyneet meillä MINUN OMASTA PYYNNÖSTÄNI.) Ja ei, en todellakaan polta kuin korsteeni, enkä polta todellakaan mitään askillista päivässä, mitä osa teistä anonyymeistä tuntuu luulevan. Tupakka kun nyt vain sattuu olemaan minulle tapa poistaa ylimääräinen stressi ja tapa rauhoittua jos hermot palaa totaallisesti esimerkiksi väsymyksen vuoksi. Kun menen tupakalle hermojen uhatessa palaa, olen kummasti paljon rauhoittuneempi sen jälkeen ja näin ollen en pura turhautumistani esimerkiksi Eemiliin.
Ja ei, en myöskään polta Eemilin lähellä, niin kuin sitäkin osa teistä näyttää luulevan. Poltan ulkona ja kaukana Eemilistä, joten millähän tapaa tuo tupakan savu Eemiliä haittaa siinä vaiheessa kun poika ei sitä joudu hengittämään? En myöskään tule polttamaan tupakkaa tulevan vauvan läsnäollessa ja tupakan polttoa olen koko ajan vähentänyt entisestään, joten eiköhän sekin lopu jossakin vaiheessa kokonaan ainakin toivottavasti.

Ja edelleen painotan sitä, että onhan se netissä helppo huudella vaikka mitä ja vaikka kenelle, kun omaa nimeään ei ole pakko paljastaa. Mutta kuinka moni teistä anonyymeistä jotka minun blogiini tai kenen tahansa muun blogiin / nettikeskusteluun käytte huutelemassa, olisi valmis sanomaan samat asiat omalla nimellään tai vaikkapa päin naamaa arvostelun kohteelle?

Jos jollakin on vielä tupakasta sanottavaa, niin sanokaa ihmeessä omalla nimellänne, anonyymien arvosteluille en jaksa antaa minkäänlaista painoarvoa, eivätkä ne suoraan sanottuna edes kiinnosta.

2 kommenttia:

 1. äidiksi tullessani huomasin, että toinen äiti on toiselle äidille pahin vihollinen, vaikka näin ei pitäisi olla! Netti pahentaa asiaa kun on helppo anona huudella suoraan kun ennen puhuttiin vaan seläntakana.

  Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :)

  Ihminen joka ei ole koskaan tupakoinut, on huonoin ihminen arvostelemaan tupakoivaa ihmistä. En usko, että on montaakaan tupakoivaa joka olisi ylpeä "harrastuksestaan", mutta kerran tupakoija, aina tupakoija!

  Tupakka on pieni paha tässä maailmassa lapselle, vaikka myrkkyä onkin. En tietenkään kannata tupakoimista raskaana tai lasten lähettyvillä, mutta se on täysin jokaisen oma asia!

  VastaaPoista
 2. http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2010/05/tupakka-altistus_yhteydessa_lasten_uniongelmiin_1699193.html;jsessionid=158E9E816422625A16D0686063823B6C?name=useFontSize&path=%2F&value=bigger&redirectUrl=%2Fuutiset%2Fterveys_ja_hyvinvointi%2F2010%2F05%2Ftupakka-altistus_yhteydessa_lasten_uniongelmiin_1699193.html&refresh=null

  VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)