maanantai 22. helmikuuta 2016

Mammalandian blogiyhteistyö: Lasten ystävät

Helmikuun Mammalandia blogiyhteistyön aiheena on lasten ystävät.
Näiden blogiyhteistyö postausten tarkoituksena on kirjoittaa mahdollisimman monen Mammalandian bloggaajan kanssa samasta aiheesta oma mielipidepostaus. Muihin Mammalandian blogeihin voit tutustua täällä.

Luonnollisesti en tähän postaukseen laita kuvia, sillä lasteni kavereiden kuvat eivät kuulu blogiini tai oikeastaan en viitsi jokaista häiriköidä kysyäkseni lupaa kuvan julkaisuun.

En tiedä, onko lapsillani varsinaisia ystäviä vielä ollenkaan, mutta kavereita heillä on. Kavereita löytyy jo lähipiiristä muutamia ja taloyhtiössämmekin on muutamia lapsia joiden kanssa poikamme tulevat ihan kohtuullisen hyvin toimeen. Ainoa vain, että nämä lapset ovat isompia ja leikitkin ovat sen mukaisia joten nämä kaverit eivät ole aina sitä parasta seuraa. Isommat lapset kun keksivät kaikenlaista tyhmää ja houkuttelevat pienemmätkin mukaansa, mutta ehkä meidänkin pojat jossain vaiheessa ymmärtävät ettei kaikkiin tyhmyyksiin kannata mennä mukaan.

Leevillä on sen sijaan itseään pari kuukautta vanhempi kaveri ihan lähipiirissä ja odotankin innolla, että kuinka poikien kaveruus kehittyy kun pojat kasvavat. Voi olla, että näistä kahdesta tulee hyviäkin kavereita kun ikää kertyy sillä ovathan pojat olleet sitten yhteyksissä ihan pienestä.

Eemil taasen viihtyy enemmän aikuisten seurassa kuin muiden lasten. Eemil onkin pari kertaa sanonut, ettei tahdo enempää kavereita ja kun pojalta kysyy, että ketkä ovat hänen kavereitaan niin Eemil nimeää tuttuja aikuisia. Omalla tavallaan tästä ei tietenkään ole mitään haittaa, mutta toivon pojan sosialistuvan hieman viimeistään esikoulussa sillä pidemmän päälle aikuiset kaverit eivät kumminkaan riitä vaikka aikuisetkin leikkisivät Eemilin kanssa.

Tässä iässä, missä meidän poikamme vielä ovat on hyvin luonnollista, että kaverit vaihtuvat vielä varmaan moneenkin kertaan. Itsellänikään ei nimittäin montaa kaveria ole säilynyt nuoruudesta ja lapsuudesta ei yhtäkään. Toivon kumminkin, että pojille muodostuisi hyvä ystäväpiiri mahdollisimman nuorena ja tietenkin toivon, että nämä ystävät säilyisi. Valitettavasti ikinä ei kumminkaan tiedä mihin elämä vie ihmisiä ja näin ollen lapsuudessa saadut kaverit voivat muuttaa vaikka pitkälle ja yhteydenpito vähitellen vähentyä sen vuoksi. Tai voi olla, että kaveri vaihtaa kaveripiiriään eikä jostain syystä enää huoli ensimäisiä kavereita kaveripiiriinsä.

Lyhyesti sanottuna en tiedä milloin poikamme löytävät varsinaisia ystäviä. Tällä hetkellä uskoisin kaikkien kavereiden olevan juurikin kavereita, eikä niinkään ystäviä. Jännityksellä kumminkin odotan millaisia ystäviä elämä kuljettaa poikien ystäväpiiriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)