lauantai 29. elokuuta 2015

Leevi 2kk

Meidän vauva on jo kaksi kuukautta vanha, mihin ihmeeseen tämä aika oikein menee koska tuntuu että vasta vähän aikaa sitten tuskailin loppuraskauden vaivojen kanssa ja vasta vähän aikaa sitten jännättiin tukihenkilöni kanssa synnytyksen käynnistyksen etenemistä ja nyt jo Leevi on kaksi kuukautta.

Maanantaina meillä oli pojan kaksi kuukautisneuvola ja vieläkään ei nähty omaa terveydenhoitajaamme, sillä hän oli vielä lomilla. Meillä oli siis tuuraava neuvolantäti ja ihana terveydenhoitaja olikin. Vastasi kaikkiin kysymyksiini joita kysyin ja vaikka kyseessä oli selkeästi vanhempi rouva, ei hän vähätellyt ikääni millään tapaa vaikka nuoremmatkin neuvolantädit ovat tuntuneet hieman ihmettelevän ikääni, sekä lapsilukuani.
Tämä terveydenhoitaja otti myös tosissaan huoleni kireästä kielijänteestä ja sen vaikutuksesta imetykseen ja hän tarkistikin kielijänteen itsekin. Kireähän se edelleen oli ja terveydenhoitaja lupasi yrittää selvittää, että kuka lääkäri suostuisi tässä lähistöllä katkaisemaan kielijänteen. Sitä kun ei kaikki lääkärit kuulemma suostu tekemään ja oman hammaslääkärimme hammaslääkäritkään eivät kielijännettä kuulemma katkaise ennen vuoden ikää jos se vielä silloin häiritsee.
Kysyin myös, että mitä tarkoittaa liian pyöreä pää joka diagnosoitiin Leeville neuvolalääkärissä. Liian pyöreä pää voi kuulemma tarkoittaa muutamaakin eri sairautta, mutta niiden muita oireita ei ole löytynyt eli niiden suhteen ei ole huolta. Enemmänkin tuo liian pyöreä pää vaikuttaa Leevin kohdalla niin että kun normaali vauva makaa ns. takaraivonsa päällä (jolloin takaraivosta kuluu hiukset ja pää litistyy hieman), niin meidän vauva pitää päätä enemmänkin sivulla jolloin pää saattaa kulua liikaa sivuilta ja litistyä. Saatiinkin siis ohjeeksi yrittää lempeästi ohjata päätä olemaan takaraivon päällä, jotta pää litistyisi hieman luonnollisesti.


Otettiin myös mitat ja kahden kuukauden iässä Leevi oli 6075g painava ja 58cm pitkä. Painoa oli siis tullut parissa viikossa melkein kilo lisää ja pituuttakin melkein neljä senttiä lisää. Terveydenhoitaja siis lohdutteli, että vaikka syöminen tuntuu olevan hankalaa niin ainakin lapsi kasvaa hyvin omalla käyrällään ja saa selkeästi ruokaa kireästä kielijänteestä riippumatta. Edelleen ruokailut tissillä ovat kumminkin aikamoista huutoa ja nyt ollaankin löydetty yhdenlainen tuttiosa jolla J saa syötettyä Leeviä ilman huutoja (minun sylissäni poika ei pahemmin pulloa huoli, liekö sitten tajuavan että mulla on tissitkin joista tulisi ruokaa..), mutta ainakin J saa Leeviä syötettyä ilman suurempia ongelmia.

Leevi on myös alkanut hymyilemään kamalasti ja poika onkin varsin iloinen päivän alkupuoliskon ja satunnaisesti iltaisin. Riippuu ihan siitä miten päivän ruokailut ovat onnistuneet. Leevi sai neuvolassa kehuja jäntevyydestään, sekä siitä että poitsu meinasi kääntyä mahalta selälleen tutkimuspöydällä. Lisäksi Leevi kannattelee päätään jo varsin hyvin mahalla ollessaan. Kehitys onkin siis juuri sellaista kuin tämän ikäisellä kuuluisikin.
Neuvolassa Leevi sai myös rotarokotteen ensimäisen annoksen ja seuraava annos tulee kuukauden päästä seuraavassa neuvolassa. Nyt pojalla on hienoisia vatsavaivoja ja poika haisee rokotteen ansiosta ihan järkyttävälle, mutta ne ovat pieniä ongelmia verrattuna rotavirukseen jos sen sairaisi. Yhden rotaviruksen pienempänä nähneenä sukulaisella, en kiitos tahdo kyseistä tautia omille lapsilleni.

Tässä meidän kaksi kuukautiskuulumiset. Minkä kokoisia teidän 2kk vanhat ovat olleet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)