tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kesä kuulumisia + pihakuvia.

Joskus pihasuunnitelmia kertoessani lupasin muistaakseni kertoa pihasta kuvineen ja vaikka piha on edelleen todella keskeneräinen, niin voisin sen nykyistä tilaa hiukan esitellä ennen kuin varsinaisia kuulumisia kerron (kuvat ovat hyvin sekalaisessa järjestyksessä)...

Sain krassit jopa kukkimaan :)

Oman maan persilja maistuu parhaalta.

Joku jos kertoisi mikä kukka tämä on? Kuulemma ehkä auringonkukkaa tai kehäkukkaa, kukkien antaja ei enää muistanut lajiketta...

Saimme tuparilahjaksi äidiltäni uima-altaan pojille.

Pihakivetys, johon kivet löytyivät lähimetsästä ja jotka J + pikkuveljeni asensivat.

Kukkapenkkiä.

Kukkapenkkinurkka, jonka reunustus on hiukan jäänyt vaiheeseen ja josta puuttuu mm. paprikantaimet, toinen persilja, basilika ja ruohosipuli (ovat siis jo purkeissa valmiina odottamassa maahan pääsyä).

Astinkivet vievät portille, josta pääsee suoraan leikkipaikalle. Tuo portti lähtee vaihtoon heti kun löydetään jostain edullisesti uusi.

Tupareiden ajaksi nurkkaan tungetut tavarat. Tuo keltainen hökötys tuolla nurkassa on J:n isältä tuparilahjaksi saatu lelujensäilytys sohva (ja teltta on ehdoton Eemilin lempipaikka).

Nyt kumminkin jos aloittaisi ihan kuulumisten kertomisen. Perjantaina oli siis tuparimme ja vieraita oli ihan kiitettävä määrä käymässä. Eemil meni yökylään omalle kummitädilleni ja Veeti oli kotona lapsenvahdin seurassa. Luotin nimittäin siihen, että jokainen vieras osaa käyttäytyä lapsen ollessa talossa ja siihen, ettei Veeti häiriinny ulkona olevista vieraista, kun Veeti + lapsenvahti viettivät aikaa yläkerrassa. Ja oikein osasin luottaakkin, kaikki vieraat nimittäin käyttäytyivät erittäin mallikkaasti ja vaikka Veetillä olikin pientä kapinointia tuttipulloa kohtaan, niin lapsenvahti sai pikkumiehen loppujen lopuksi kumminkin nukkumaankin.
Seuraavana päivänä oli kumminkin aika kohtuullinen siivo ja onneksi Eemil jäikin kummitädilleni toiseksi yöksi, niin saatiin siivottua rauhassa tupareista kerääntyneet astiat + sotkut pihalta. Jossain vaiheessa päivää pikkusiskoni lähti Veetin ja lapsenvahdin (on siis myös pikkusiskoni kaveri) kanssa käymään äidilläni ja siitä siskoni kaverilla, mutta koska alkoi sataa, katsottiin parhaaksi, että tytöt jäisivät Veetin kanssa sinne siskoni kaverille yöksi. Samalla tultiin siihen tulokseen, että saanpahan itse lopetettua imetyksen kun ei ole pikkumiestä vaatimassa tissiä.
Sunnuntaina tuli Eemil kotiin ja paljon oli pikkumiehellä taas asiaa kyläviikonlopusta, Eemilille kumminkin iski melkein samantien kotiin päästyään huoli, että missä pikkuveikka oli ja niinpä Eemil juoksi pitkin asuntoa huudellen vauvaa. Kun Veetiä ei löytynyt, oli Eemil hiukan ehkä pettyneen oloinen, mutta onneksi pettymys laantui kohtuu pian.
Jossain vaiheessa Veeti tuli tyttösten kanssa takaisin kotiin, tai no oikeastaan vain käymään, koska tultiin siihen tulokseen, että Veeti tottuu paremmin pulloon ja saan paremmin imetyksen lopetettua, jos pikkumies jää vielä toiseksi yöksi siskoni kaverille. Niinpä tytöt ottivat Veetille lisää ruokaa ja vaihtovaatteita mukaan ja lähtivät jatkamaan matkaa. Ja nyt niille, jotka pitävät minua ihan järkyttävän kamalana äitinä, kun päästän 6kk vanhan kahdeksi yöksi yökylään, niin en todellakaan usko sen olevan Veetille millään tavalla traumatisoivaa ja koen, että itse jaksan poikia paljon paremmin kun saan joskus nukkua yön tai kaksi täysin ilman herätyksiä. Suoraan sanottuna nimittäin omat hermoni eivät todellakaan kestäisi, jos en ikinä saisi nukkua. Ja siksi toisekseen, sain imetyksen lopetettua ja viime yö meni todella hyvin kun Veeti joi pullosta. Veeti heräsi syömään ainoastaan kaksi kertaa (n. klo 2.30 ja n. klo 6.30) ja oma olo oli huomattavasti freessimpi kun ei ollut niin montaa herätystä yössä kuin tavallisesti.

Eemil nautti tuparilahja uima-altaasta (ja siskoni totesi, että tuo vesipisara näyttää kuulemma ihan korvakorulta :D)

Veeti on alkanut syömään useammin syöttötuolissakin.

Ja Veeti haluaisi kovasti myös syödä itse.

Mutta loppujen lopuksi koko kulho uhkasi kaatua syliin.

Puuron syönti ei ole kovin siistiä puuhaa. (kuvassa maistellaan Buzzadorilta tullutta Piltti-puuroa, josta lisää omassa postauksessaan kunhan kerkeän sellaisen tehdä)

Nyt viikonloppuna Eemilin olisi tarkoitus lähteä kummisetänsä kanssa uudelleen Korkeasaareen tai SeaLifeen jos on huono sää. Ihan mielettömän kiva, että Eemil pääsee ensimäistä kertaa kumminsa kanssa johonkin, varsinkin nyt kun heidän mukaansa on lähdössä Eemilin kummisedän pikkusiskot (2,5v ja 3,5v).

Muita kuulumisia ei oikein ole nyt kerrottavana, loppuun laitan kuvia perjantailta kun Eemil oli äitini, pikkusiskoni, ja siskoni kaverin kanssa Korkeasaaressa:
Eemil näki jotain jännittävää.

Keinumaankin pikkuherra pääsi.

Poika lahjottiin jäätelöllä.
Rannalla juoksu oli kivaa.

Täti pussailee Eemiliä.

Täti ja pikkumies.

Lautalla vissiin tuuli, kun Eemilin hiuksetkin meni sekaisin.
Pikkusiskoni, Eemil, Veeti ja siskoni kaveri menossa Korkeasaareen.

Veetikin jaksoi olla näin pirteä reissulla.
Oho. Tulipa kovin kuvapainotteinen postaus, mutta eipä se mitään kun harvoin innostun näin paljoa kuvia lisäilemään... Nyt kumminkin painelen alakertaan katsomaan tv:tä, jatkan myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)