keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Neuvolakuulumisia.

Tänään oli siis neuvolalääkäri ja viikkoja kasassa 36+3. Oli kovin "kiva" neuvolakäynti, sillä jos synnytys ei tähän mennessä pelottanut ja olen tähän saakka suunnitellut ilman kipulääkkeitä synnytystä, niin nyt pelottaa ja en todellakaan synnytä ilman kipulääkkeitä... Vauva oli nimittäin tehnyt kahdessa viikossa jonkun ihmeellisen kasvuspurtin mahassa taas ja neuvolalääkäri hiukan pelotteli, että Kääpiö on syntyessään isompi kuin Eemil syntyessään (Eemil oli syntyessään 52cm ja 3990g) ja omasta mielestäni Eemil oli ihan tarpeeksi iso vauva synnytettäväksi. Tuon ennustuksen jälkeen mieleeni muistui myös kauhukuva siitä, että perhetuttumme tytär on juuri vähän aikaa sitten saanut 5,1kg painavan lapsen alateitse ja lapsi jäi synnytyksessä kiinni hartioistaan, jonka seurauksena vauva halvaantui vasemmalta puolelta. No onneksi lääkärit osasivat asiansa ja leikkauksen + muiden hoitojen jälkeen vasenkin puoli toimii jo jotenkuten ja vauva on päässyt jo kotiinsa toipumaan... Näen silti kauhukuvia mielessäni, että vauva on varmasti joku ihan järkyttävän kokoinen ja minulle käy synnytyksessä samalla tavalla kuin tuolle perhetuttumme vauvallekin.
Pakko kumminkin ehkä hiukan rauhoittua ja pyytää ensi neuvolassa painoarviota vauvasta, jos nuo kauhukuvat eivät katoa mielestäni. Ei vain tunnu kamalan kivalta kun muutenkin jossittelen aina ihan kauhesti ja olen muutenkin hyvin vainoharhainen, niin hyvin helposti sitä tulee luotua kaikkein pahimmat kauhuskenaariot mielessään tuollaisesta pienestä asiasta, josta kumminkin jossain päin aivojani tiedän, että neuvoiloiden kokoarviot harvoin pitävät paikkaansa.

Niin ja ne neuvolakuulumiset muuten (suluissa viime neuvolakäynnin arvot, viikolta 34+2) [ja hakasuluissa samoilta viikoilta arvot Eemiliä odottaessani]:
Paino 70,2kg (70.3kg) [66.8]
Turvotus - (-) [-]
RR 94/66 (90/60) [107/75]
Pissa +- (--) [--] ja tämän seurauksena huomenna siis labraan antamaan pissanäyte.
Sf-mitta 36 (33) [34]
Syke 140 (135) [147]
Liikkeet ++ (++) [++]

Eli kaikki arvot oli ihan ok, paitsi tuo pissa jossa näkyi hiukan proteiinia ja kauhulla odotan huomista näytteen antoa kun pitää olla 12h syömättä ennen sitä ja vähintään 4h pissaamatta ennen näytteen antoa. Muutenkin huippaa koko ajan päästä tuon alhaisen verenpaineen vuoksi ja voin muutenkin aamuisin ihan yberhuonosti, niin karmii melkein tunnin bussimatka lähimpään labraan. Saapa siis nähdä joutuuko bussikuski soittelemaan ambulanssia kun minulta lähtee taju. Tai, voi olla että taju lähtee jo Eemiliä ryhmikseen viedessä...

No, eipä tässä kai muuta kerrottavaa ollutkaan, seuraava neuvola on taas parin viikon päästä ja palailen viimeistään silloin kertomaan kuulumisia, jos ei mitään kerrottavaa ennen sitä tule.

4 kommenttia:

 1. :D Ootpas sä positiivinen ;D
  Ei meillä ainakaan kokoarvio pitänyt yhtään paikkaansa: sanottiin että alle 3kg vauva, mutta sieltä pöllähtikin 3200g ;)
  Ja sitähän sanotaan ettei vauvan koko vaikuta synnytykseen kamalasti. Ja kyllä se vauva sieltä jotenkin aina ulos tulee, viimeistään leikkauksella ;). Turhaa kai sitä tulevaa jännittämään ja mitäpä sille mahtaa jos vauva on iso? Antaa hepan murehtia, sillä on isompi pää ;)

  Ilman kipulääkettä selviää kyllä, kun ajattelee että jokainen supistus vie eteenpäin, eikä tule enää takaisin.

  VastaaPoista
 2. Joo kieltämättä ajatukset raskaudesta ovat alkaneet muuttua vähän turhan negatiivisiksi kun olo on jatkuvasti niin kurja... Tai sitten niitä positiivisia hetkiä ei vain jotenkin saa puettua sanoiksi...

  Eikä saa pelotella ainakaan isompaan suuntaan pieleen menneiden kokoarvioiden kanssa, koin Eemilin synnytyksen nimittäin jo ihan tarpeeksi vaikeaksi :D

  Ja tuo mielipide kipulääkkeistäkin saattaa ihan hyvin vielä vaihtua kunhan ensin luen hiukan lisää synnytyskertomuksia hyvin menneistä kipulääkkeettömistä synnytyksistä.. :D

  VastaaPoista
 3. Ootko käyny bebes.infon sivuilla?

  VastaaPoista
 4. Juu oon käyny sieltä joitain juttuja lueskelemassa, vaikka paljon on vielä luettavaa sieltä :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)