maanantai 13. heinäkuuta 2015

Ehkä maailman paras kanakastike.

Olen ehkä maailman huonoin kokki ja osaan tehdä hyvin vähän syötäväksi kelpaavaa ruokaa. Bravuurini leipoessakin taitaa olla pannukakku, jota tulee tehtyä melkeinpä luvattoman usein joinain kausina. Tämä kanakastike onnistuu kumminkin joka ikinen kerta ja kastike maistuu jopa pojille, jotka eivät normaalisti pahemmin välitä mistään "rehuista" lämpimän ruokansa seassa.
Jollekin ohje saattaa olla jo vanha sillä uskoisin, että joku muukin on joskus tehnyt samantapaista kastiketta, mutta itse olen aikoinani varastanut ohjeen omalta äidiltäni ja nyt tahdon jakaa sen teidän kanssanne (ehkä jopa tulevaisuudessa innostun jakamaan enemmänkin ruokaohjeita).

(Ohje tehty meidän jättiperheelle sopivaksi, eli aineksien määrää muuttamalla saa toki tehtyä pienemmän annoksen. Meillä kumminkin katoaa joka kerralla kaikki pannulta, vaikka määrä onkin iso.)


1. Ensin paistetaan 900g marinoituja kanasuikaleita kypsiksi.


2. Kun kanat ovat kypsiä, lisätään sekaan kaksi paketillista pekonia ja paistetaan ne lähes kypsiksi (pekonit kypsyvät vielä kastikkeen valmistuessa lisää).

3. Lisätään sekaan yksi keskikokoinen / iso sipuli, sekä vähintään yksi paprika pieneksi kuutioituna (me laitamme tavallisesti kaksi paprikaa, mutta tällä kerralla unohdin lahopäänä ostaa lisää paprikaa ja jouduimme tyytymään yhteen kappaleeseen). Paprikan ja sipulin lisäämisen jälkeen paistetaan hetki.

4. Lisätään 2,5dl ruokakermaa ja annetaan kerman melkein kiehahtaa.


5. Lisätään kastikkeen sekaan 250g Koskenlaskija cheddaria (sitä ruokaversiota, joka on "nestemäisempää" kuin normaali Koskenlaskija. Normaali koskenlaskijakin käy ja se tekee kastikkeestä vähemmän löysää, mutta meidän mielestämme Cheddar Koskenlaskija maistuu paremmalta.)


6. Annetaan kastikkeen olla hetki lämpimällä liedellä, jotta Koskenlaskija sulaa joukkoon kunnolla ja sekoitellaan vähän väliä jottei kastike pala pohjaan.

Lisukkeeksi sopii ehkä parhaiten peruna, mutta myös pastaa on tullut kokeiltua kastikkeen kaverina. Omasta mielestäni kastike sopii varsin hyvin lähes mille tahansa lisukkeelle ja eipä pojatkaan ole valittaneet perunasta tämän kastikkeen ohella, vaikka varsinkin Eemil tuppaa yleensä kieltäytymään perunan syömisestä...

Kertokaa ihmeessä omia lempireseptejänne, josko vaikka joku kaunis päivä oppisin tekemään monipuolisemmin ruokaa. Ja mitä mieltä olette, onko reseptit ihan turhake blogissani, vai olisiko niitä kiva nähdä mahdollisesti useammin?

4 kommenttia:

  1. Heippa! Ihana blogi ja pojat sinulla. Itse haaveilen neljännestä lapsesta, hauskaa seurata teidän perheen arkea! Täytyypä testata herkkukastiketta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun viihdyt blogini parissa ja kiitos kommentista :)

      Poista
  2. Musta on jännä nähdä mitä muut syövät :D... Syödään todella harvoin "valmisruokia" tai puolivalmiitakaan... Parhaimmillaan teurastetaan itse kani tai kukko, käydään hakemassa pihalta vähän mausteita ja pistetään uuniin. Syksyllä on luvassa lammast.a

    Meillä syödään usein helppoja uuniruokia. (Maustamattomon) kana, kasviksia höyrytettynä tai uunissa, kaveriksi vaikka bataattia tai ihan vaikka perunaa, pannulla sipuli/kesäkurpitsa "sörlssenssöniä".
    Lähimpänä valmisruokaa taitaa olla kinkkukiusaus, jota teen laiskana päivänä usein...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon oikeastaan aika kateellinen siitä että teillä onnistuu tuo ruuan kasvatus ihan omassa pihassa :D
      Uuniruuat tuntuu musta semmosilta ihanan helpoilta kun ruuan voi vaan laittaa uuniin ja odottaa valmistumista, joten niitä tulee aina välillä tehtyä. Liian harvoin kumminkaan uunikasviksia, mutta josko taas aktivoituisi niidenkin teossa kun ne ei oikeastaan ole edes vaikeita tehdä..

      Poista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)