keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Yleistä ärsytystä talvesta

Ah kun talvi on niin ihanaa aikaa, on lunta ja kaunista ym. Tai sitten ei. Lumi on toki kaunista, mutta kun kaikkia tienpientareita koristaa koirankakat ja pissat (välillä ne eivät pysy edes siellä tienpientareella, vaan joku älypää on antanut koiransa tehdä tarpeensa keskelle kävelytietä niitä siivoamatta) ja siinäs sitten varot ettei taapero juokse suin päin koiranläjään, saatika ettei lapsi kaadu niiden päälle. Onko se tosissaan liikaa vaadittu, että edes siitä keskeltä kävelytietä ne siivottaisiin? Ei itse en omista koiraa, mutta olen omistanut ja useita koiria minulla on myös hoidossa ollut ja en ainakaan henkilökohtaisesti kokenut ylitsepääsemättömäksi siivota niitä koiran jätöksiä.

Toinen mikä suoraan sanottuna kyrsii on kävelytieden päihin jätetyt lumikasat, joita auraajat jättävät. Yritä siinä sitten saada rattaat yli, pahimmillaan olen joutunut kirjaimellisesti kiskomaan rattaita perässäni kun kävelytiet ovat olleet auraamatta ja olen myös joutunut rattaat kantamaan tien yli, kun ei niiden lumikasojen yli saa rattaita edes vedettyä. Ja ei, noita tuplarattaita ei ole järin helppo nostella. Luojalle kiitos kumminkin keksinnöstä nimeltä kantoliina, voin suoraan sanoa että ilman kantoliinaa olisi kyllä ulkoilut jääneet useaankin otteeseen. Eemil kun on helppo kuljettaa pulkassa tai laittamalla herra itse kävelemään, niin vauva kantoliinassa on oiva keksintö. Kohta tulee kumminkin uuden kantoliinan hankinta eteen kun ei tuo trikooliina enää kauaa mene Kääpiölle, joten jos jollain on kokemuksia kantoliinoista, niin niitä saa nyt kertoa.

Ja talvessa ärsyttää myös nuo julkiset kulkuvälineet (tai no, ne nyt ärsyttää välillä muutenkin, oli vuodenaika mikä tahansa). Junat myöhästelevät, bussit jättävät vuorot kulkematta (niinkuin esim. eilen jouduin seisomaan bussipysäkillä melkein 45min kun bussi ei suvainnut saapua ollenkaan, ja kumminkin olin päättäristä seuraavalla pysäkillä ollut jo 10min ennen bussin päättäriltä lähtöä). Niin ja auta armias jos bussiin noustessa ei ole bussipysäkkiä aurattu, niin yritäppä siinä saada rattaita bussiin järkyttävien lumikasojen yli kun nämä ah niin avuliaat suomalaiset harvemmin auttavat. Ei auta, vaikka keskiovilla huutelisit jotakuta apuun. Tuossa auttamisessa on tietenkin myös ihania poikkeuksia, jotka parhaimmillaan tarjoavat apuansa jopa ilman pyytämistä, mutta 95% ihmisistä joihin olen törmännyt, eivät suvaitse auttamaan rattaita bussiin.
Kaikkein suurin suuttumus tuli kun kerran lensimme bussista ulos kun ei kahdet rattaat mahtuneet vierekkäin (kyse ei ollut rattaiden leveydestä, vaan ns. askelmasta joka osasta ainakin pk-seudun busseista löytyy). Ei tuossa muu ärsyttänyt, paitsi se että oltiin jo melkein puolessa välissä matkaa siinä vaiheessa kun meidät ulos heitettiin ja tosissaan osa kuskeista ottaa jopa kolmannet tai neljännetkin vaunut kyytiin, vaikka paikka löytyy virallisesti vain kaksille vaunuille. HSL:n mielipidettä kun kyselin palautteella tuohon kuskien epäjohdonmukaisuuteen ja epäreiluun ulos heittoon (olen sitä mieltä, että meitä olisi pitänyt kieltää jo nousemasta bussiin kun kuski tajusi ettei rattaat mahdu vierekkäin, eikä antaa matkustaa osaa matkasta ja sitten heittää ulos), niin HSL:n kanta asiaan oli vain, että kuskilla on oikeus heittää rattaiden kanssa matkustava ulos jos ei rattaat vierekkäin mahdu. Ja ei, en todellakaan ole ainoa jonka mielestä tuo oli väärin, vaan 99,9% kaikista keille tapauksesta olen kertonut, on todennut kuskin toimineen heidän mielestään väärin.

Anteeksi lukijat armaat tämä valituskirjoitus, mutta oli pakko päästä purkamaan ärsytystään. Illalla yritän saada aikaiseksi kirjoituksen tämän päiväisestä neuvolasta + hiukan positiivisempaa juttua muutenkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)