maanantai 1. kesäkuuta 2015

Uuden koneen hankinta edessä..

Meillä kävi pieni onnettomuus tietokoneeni kanssa kun pojat kippasivat kahvit läppärin näppikselle... Sain kaiken kahvin kylläkin valutettua samantien pois näppiksen sisältä ja laitoin koneen kuivumaan väärinpäin pyyhkeen päälle ja annoin koneen kuivua pari päivää ilman akkua, mutta eipä siitä enää käyttökelpoista konetta tullut. Onneksi hiiri toimii ja koneessa on näyttönäppäimistö jonka avulla pääsen kirjautumaan sisälle, jotta saan kuvat pelastettua sieltä heti kun saan ulkoisen kovalevyn ostettua mutta uuden koneen hankinta vaan tuntuu jotenkin kamalan hankalalta.

Ensinnäkin en ymmärrä sanaakaan koneiden suorituskyvyistä tai muistakaan tiedoista mitä koneista löytyy netistä ja suoraan sanottuna voisikin sanoa, että ainoa asia jonka ymmärrän on käyttöjärjestelmä sekä koneen hinta. Kaipaisinkin nyt teidän lukijoiden suosituksia tietokoneista, jotta osaisin hankkia itselleni sopivan koneen ja onneksi uuden koneen hankinnalla ei ole mikään hengenhätä sillä voin käyttää J:n konetta siihen saakka ja kuviakin saan tähän koneelle kamerasta kunhan niitä tulee otettua, mutta vanhoja kuvia en saa omasta koneestani enkä myöskään kännykältäni kuvia, jotka siirtyvät suoraan omaan koneeseeni yhdistettyyn OneDriveen...

Haluaisin kannettan tietokoneen, joka olisi kohtuu edullinen sillä mitään erityisen hyvää konetta en tarvitse bloggaamiseen, foorumeiden selaamiseen ja Facebookissa pelaamiseen. Muistia tulisi kumminkin olla sen verran, että saisin kuvat koneelle ja säilytettyä siellä... Tarkoitus olisi siis ettei tietokone alkaisi heti tökkiä kun sinne tallentaa ensimäiset kuvat. Omasta mielestäni nämä kriteerit eivät ole mitenkään ihan mahdottomia täyttää ja mietinkin, että haluanko ihan tavallisen kannettavan tietokoneen vai olisiko tablettikannettava esimerkiksi kriteereihini sopiva. Tablettikannettavalla tarkoitan siis kannettavaa, josta saa näytön napattua irti ja näin kone toimisi tablettina, jota olisi helppo kantaa tarvittaessa mukana.

Yksi asia, joka hieman mietityttää tuossa tablettikannettavassa, on sen muisti josta en ymmärrä yhtikäs mitään. Katsomassani suhteellisen edullisessa tablettikannettavassa kun on muistia 64GB ja tuossa nykyisessä toimimattomassa kannettavassa, sekä ilmeisesti lähes kaikissa muissakin kannettavissa muistia on 500GB. Mahtuuko tuohon tablettikannettavaan siis yhtään kuvaa? Ja olisiko jollakin peräti käyttökokemuksia tablettikannettavista?

Suositelkaa, kehukaa, haukkukaa, kertokaa kaikki kannettavistanne, sekä tablettikannettavistanne. Josko saisin päätöksen tehtyä mielellään ennen synnyttämään menoa niin voisin ottaa koneen mukaan synnärille mahdollisia tylsiä hetkiä varten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)