lauantai 13. kesäkuuta 2015

Niilon 2-vuotissynttärit.


Synttärit järjestettiin yhteistyössä 3 kaverin jäätelötehtaan kanssa, kiitoksia vielä kertaalleen mahtavista synttäritarjottavista!

Niilon 2-vuotis syntymäpäivät aiheuttivat alkuun itselleni pienoista stressiä, sillä kun maha kasvaa, hiipuu into kaikkeen toimintaan kun ei vain yksinkertaisesti jaksa. Jossain vaiheessa synttäri-ideoita Googletellessa alkoi kumminkin päässäni kypsyä idea jäätelöbaarista ja näin ollen koko synttärikakun skippaamisesta, sillä kuka näillä alkavilla helteillä mitään älytöntä määrää syötävää kaipaisikaan, saatika jaksaisi leipoa... J oli helppo suostutella jäätelöbaari ideaan ja niinpä alkoi jäätelöbaarin suunnittelu.

Koska olin jo suhteellisen kauan sitten rakastunut 3 Kaverin Jäätelöön, ei ollut vaikea päätös laittaa kyseiselle suomalaiselle lähiöjäätelötehtaalle yhteistyöehdotusta, johon he suostuivatkin mielellään. Kyseessähän on Kontulassa sijaitseva pieni jäätelötehdas, joka työllistää kolmen perustajansa lisäksi noin kymmenen henkilöä. Tämän lisäksi, että kyseessä on tosiaankin pieni tehdas, ovat jäätelöt
suomalaista tekoa ja niiden valmistukseen on käytetty luonnollisia raaka-aineita ja tämän huomaa ehdottomasti maussa.
Makuja löytyy kymmenen erilaista ja koska en suoraan sanottuna osannut päättää, mitkä maut olisivat olleet parhaat synttäreille, annoin jäätelötehtaan väelle vapaat kädet valita maut, ehtona ainoastaan ettei Juhla Mokkaa, sillä se ei tuntunut luonnolliselta vaihtoehdolta lastensynttäreille. Saimmekin yllätykseksemme yhdeksää eri makua syntymäpäivillä tarjottavaksi ja toisaalta tämä olikin se paras mahdollinen vaihtoehto sillä ainakin jokaiselle löytyisi varmasti jotakin makua mikä maistuisi.


Kaikkia makuja emme viitsineet laittaa samaan aikaan pöytään, sillä sää oli kohtuullisen lämmin ja jäätelöt näyttivät sulavan vähän turhankin nopeasti... Vieraat saivatkin itse kertoa, että mitä makua kaipasivat pöytään ja sen mukaan haettiin jäätelöä tarjolle. Lisukkeina oli mansikoita, vadelmia, mustaherukoita, keksejä, vohveleita, kinuski- ja suklaakastiketta ja niinkuin olin hieman jo etukäteen epäillyt, eivät jäätelöt kaivanneet vieraidenkaan mielestä lisukkeita vaan parhaimmilta ne maistuivat täysin sellaisenaan. Kuvia on valitettavan vähän, sillä en valitettavasti viitsi julkaista blogissa kuvia joissa näkyy muita kuin oman perheen jäseniä ja siinä kaikessa häslingissä kuvien ottaminen hieman unohtui...
Parhaiten aikuisvieraille maistui mustaherukka&appelsiini maku, joka sai kehuja raikkaasta maustaan, sekä siitä että mustaherukka on yleensä liian aliarvostettu marja ja sitä saisi kuulemma näkyä enemmänkin muunmuassa jäätelöissä. Toiseksi suosikiksi ilmeni mustikka&kardemumma joka sai kehuja erilaisuudestaan. Lapsille taas tuntui maistuvan parhaiten suklaa, sekä vadelma&valkosuklaa ja itse en osaa vieläkään päättää mikä kaikista makuvaihtoehdoista olisi oma suosikkini sillä kaikissa on sitä jotakin joka saa jäätelöt maistumaan erinomaiselta omasta mielesäni. Lisäksi näissä jäätelöissä on myös se hyvä puoli, että jäätelöpurkin ostaessaan ei maksa ilmasta, vaan purkki on kanteen saakka jäätelöä ja mikäs olisikaan sen parempi kuin maksaa juuri siitä määrästä, kuin purkki antaa ymmärtää jäätelöä olevan.
Lisäksi jäätelöt ovat sen verran täyteläisiä ja maistuvia, ettei ainakaan meidän vieraat jaksaneet läheskään sitä määrää jäätelöä kuin olisin kuvittelut menevän. Onneksi kumminkin vielä seuraavanakin päivänäkin kävi muutamia vieraita onnittelemassa synttärisankaria ja maistelemassa jäätelöä.


Kuten ylläolevasta kuvasta muuten huomaa, ei meidän pojat oikein innostuneet juhlavaatteiden pukemisesta, vaan saivat sitten olla koko syntymäpäivien ajan ihan normaaleissa vaatteissa. Toisaalta, kukapa sitä helteelle tahtoisi hiostavia juhlavaatteita päälleen... Lahjaksi Niilo sai kolme kirjaa, t-paidan, 3 shortsit, uimashortsit, pallon, tikkataulun tyyppisen taulun johon heitellään palloja ja näiden lisäksi poika sai itse valita kaupasta yhden lelun jonka tahtoi. Ensimmäisenä Niilo meinasi valita jättikokoisen Fluttershy pehmolelun, joka kumminkin meni hieman budjetin yli ja pääsimmekin pojan kanssa yhteisymmärrykseen kun hyllystä löytyi vaaleanpunainen Angry Birds pehmolelu, josta ei muuten meinattu päästää irti edes maksamisen ajaksi.

Kokonaisuudessaan synttärit menivät hyvin vaikka itse hikoilin kuin sika, mutta ainakaan ei tarvinnut kovinkaan paljon ylimääräisiä ponnisteluita juhlien onnistumiseksi. Jäätelöbaari tulee todennäköisesti jatkossakin olemaan hyvin varteenotettava vaihtoehto kesäjuhlissa, sillä sen verran vieraatkin kehuivat tarjottavia.

Seuraavat juhlat ovatkin sitten ristiäiset ja niiden järjetämistä olen jo alkanut stressaamaan hyvissä ajoin, vaikka ehkä ensin pitäisi odottaa synnytystä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)