tiistai 17. tammikuuta 2012

Kuulumisia.

Nyt en ole hetkeen kerennyt kirjoittelemaan, kun on ollut koko ajan tekemistä, mutta nyt kerkeän ainakin lyhyesti kuulumisia tulla kertomaan kun Eemil leikkii Duploilla ja Kääpiö nukkuu sitterissä.

Viime viikolla unohdin tiistaille varatun neuvola-ajan, mutta onneksi sain uuden ajan jo torstaille. Kääpiö oli nyt 3,5viikon iässä 57,5cm ja 5005g, eli hyvin tulee kokoa lisää. Ja kuulemma vauva ei tarvitsisi yhtään lisämaitoa, mutta kai nyt annan lapselle ruokaa kun nälkä on ja oma maito ei riitä... Niin ja pakko kertoa sekin, että neuvolantäti ei meinannut alkuun uskoa Kääpiön olevan vain vähän päälle 3-viikkoinen, vaan veikkasi vauvan iäksi lähemmäs 2 kuukautta. Vaikka pakko myöntää että aina en itsekään tajua, että mihin vatsaan tämä vauva syö, voisin veikata että suoraan vaippaan, vaippoja kun saa vaihtaa useamman päivässä... Seuraava neuvolakäynti onkin 1.2 ja se onkin Kääpiön ensimäinen neuvolalääkäri + oma jälkitarkastukseni. Eemilin 2-vuotisneuvola onkin sitten 6.2, eli ensi kuussa saadaankin sitten käydä neuvolassa oikein urakalla.

Pitää ehkä Kääpiön seuraavassa neuvolassa kysäistä, että onko neuvolantädeillä arvauksia mistä vauvan jatkuva valvominen ja jatkuvat mahavaivat voisivat johtua. Alkaa nimittäin pikku hiljaa mennä hiukan rankaksi kun pikkumies ei suvaitse nukkua melkein ollenkaan, vaan mielummin valvoisi koko ajan (tai nukkuisi tissillä) ja piereskelee koko ajan niin että vauvasta oikein huomaa vatsavaivojen vaivaavan + sattuvan. Toivotaan että pian helpottaisi nuo vatsavaivatkin, vaikka voihan olla että ilma vatsassa johtuu vain siitä, että Kääpiö tuppaa hotkimaan ruokansa tissillä ja todennäköisesti nielee ilmaa aika kohtuudella siinä samalla...

Kääpiön ristiäisaikakin on vihdoin päätetty ja ristiäisiä juhlitaankin siis 4.2 ja siinä samassa vietetään myös Eemilin 2-vuotispäiviä, jottei tarvitse kahta kertaa sukulaisia kestitä. Eemil saa sitten omaksi synttärilahjakseen minulta ja J:ltä reissun Huimalaan tai HopLoppiin ilman vauvaa, eli siis laatuaikaa + jakamatonta huomiota yhdistettynä kivaan tekemiseen. Lahjoja ei oikeastaan toivota kenenkään tuovan kummalekaan, sillä molemmilla pojilla on tavaraa enemmän kuin omiksi tarpeiksi ja talo pursuilee muutenkin turhaa tavaraa josta pitäisi päästä eroon... Jos joku välttämättä tahtoo lahjoja tuoda niin tuokoon, vaikka en usko Eemilinkään mitään erityisemmin kaipaavan.

Kuvia yritän saada joku päivä tänne lisättyä, nyt on väsyttänyt jatkuvasti sen verran paljon ettei pahemmin ole tullut kuvattuakaan. Ei siis oikeastaan ole edes kuvia mitä lisätä... Nyt jatkamaan kotihommia ja leikkimään Eemilin kanssa ennen kuin vauva taas herää :) Myöhemmin taas lisää kuulumisia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)