lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lapselle valjaat?

Oli aika kun olin täysin vastaan valjaita lapsella ja kun mielsin valjaiden käytön lapsen rinnastamiseen koiraan. Nyt olen kumminkin pikkuhiljaa alkanut muuttamaan omaa mielikuvaani valjaista ja tosissani harkitsemaan sellaisten ostoa, sillä kolmen kävelevän lapsen paimentaminen yleisillä paikoilla ei tosiaankaan ole se helpoin homma. Itseasiassa tämän vuoksi Niilo joutuukin aika usein istumaan vaunuissa, sillä vaikka Eemil käveleekin pääsääntöisesti ihan nätisti, niin Niilo ja Veeti säntäävät joka käänteessä täysin päinvastaisiin suuntiin...

Niiloa onkin vielä suhteellisen helppo ohjailla sinne, minne itse haluan mennä, mutta Veetin käytös sen sijaan on alkanut menemään ihan överiksi. Vielä vähän aikaa sitten Veeti käyttäytyi todella nätisti kun liikuttiin yleisillä paikoilla, mutta sitten kuvaan tulivat mielikuvituskaverit. Nämä kaverit joille ei ole edes nimeä siunaantunut, yllyttävät kuulemma Veetiä mitä idiootimpiin tempauksiin ja koko ajan vain useammin. Muutaman esimerkin mainitakseni, nämä kaverit muunmuassa käskevät Veetiä kuulemma säntäämään autotielle yllättäen, juoksemaan kaupasta ulos sillä välin kun itse pakkaan ostoksia, sekä karkaamaan ulko-ovesta ulos heti kun käännän selkäni. Ulko-ovesta karkaamiseen nyt ei tietenkään valjaat auttaisi millään tapaa, mutta josko edes tuon yleisillä paikoilla kulkemisen saisi hieman turvallisemmaksi.
Joka kerta nimittäin kun Veeti säntää esimerkiksi autotielle päin, joudun hylkäämään Niilon vaunuineen juuri siihen missä kohtaa ollaan milloinkin ja lähteä juoksemaan Veetin perään, tässä vaiheessa yleensä Eemilkin lähtee juoksemaan, kuulemma ottaakseen Veetin kiinni. Ja hyvässä lykyssä alkaa vielä Niilokin huutamaan koska hänet on jätetty paikalleen vaunuihin kahlittuna. Kädestä pitäminen toimisi ehkä muuten, mutta Veeti alkaa hyvin herkästi kiljumaan, huutamaan ja pysähtyy niille sijoilleen koska haluaa kävellä itse. Näin ollen eteenpäin liikkumisesta ei tule yhtikäs mitään.
Kaupassa taasen jos Veeti pinkaisee karkuun kun pakkaan ostoksia, joudun punnitsemaan vaihtoehtoja, että lähetänkö Eemilin juoksemaan veljensä perään vai hylkäänkö ostokset ja Niilon hetkellisesti kassoille jotta kerkeän saamaan Veetin kiinni ennenkuin poika kerkeää ovista ulos ja parkkipaikalle.

Olenkin siis tullut tulokseen, että pikkuhiljaa on tullut aika harkita valjaita Veetille ja mahdollisesti myös Niilolle, sillä en nimittäin suostu uskomaan että Niilo olisi vielä vähän kasvaessaan yhtään isoveljeään rauhallisempi tapaus...

Vaikka kumminkin mietin valjaita, niin en tahdo pukea lapselleni sellaisia perinteisiä valjaita, sillä niistä tulee kaikkein helpoiten olo, että nyt rinnastettaisiin lapsi koiraan. Tahdon mielummin reppuvaljaat, joissa on siis reppu ja repussa on kiinni hihna, jonka saa tarvittaessa kumminkin myös irroitettua. Nyt onkin enää kivan näköisten reppuvaljaiden etsiminen edessä ja kyselisinkin teiltä lukijat, onko teillä tiedossa onko markkinoilla edes muiden valmistajien reppuvaljaita kuin Skiphopin? Nekin ovat nimittäin kyllä ihan kivan näköisiä, mutta kaipa se kannattaa tutustua valikoimaan edes hieman ennen kuin tekee päätöstään..

Lisäksi onko teillä kokemuksia reppuvaljaista tai valjaista lapsella? Saako sellaisia käyttämällä ilkeitä katseita julkisilla paikoilla vai onko ne jo niin normaali näky, ettei ihmiset jaksa kummastua? Hyviä ja huonoja puolia kuulisin myös mieluusti valjaista ja reppuvaljaista.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli parivuotiaalla käytössä tiikerireppu, jossa se hihna oli kuin sen tiikerin häntä. Se oli kiva ja tosi kevyt reppu, mutta aika pian poika kieltäytyi sen pitämisestä :( Itse olisin pitänyt hänellä sitä useamminkin ja pitempään.
    Siinä se häntä oli kiinni pikalukituksella, joten siitä sai nopeasti ihan tavallisen, tosin tiikerinnäköisen, repun. Tiikerin tassut olivat ne repun hihnat.
    Ihmetystä reppu herätti eniten Ruotsin-laivalla, jossa japanilaiset turistit osoittelivat reppua ja ottivat siitä valokuvia.

    VastaaPoista
  2. Joku tuon tyylinen kuulostaa ihan mahtavalta, että hihna ja repun muut osat ns. sulautuisivat reppuun. Muistatko yhtään minkä merkkinen tuo teidän reppunne oli? :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)